Web Analytics Made Easy - Statcounter

 با وجود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی و زیان انباشته و کیفیت پایین محصولات، ایران خودرو و سایپا همچنان به طرح‌های فروش خود ادامه دهند. حالا هم آنها بر اساس قانون جوانی جمعیت، موظف به اجرای طرحی با عنوان خودرو بدون قرعه‌کشی برای مادران شده‌اند. این هفته نوبت به دور چهارم آن،تحت عنوان «مرحله اول پیش فروش محصولات ایران خودرو (حداکثر۱۲ ماهه)»، رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما شرایط ثبت‌نام خودرو برای فرزند دوم چیست؟

ایران خودرو، این طرح را در راستای ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در تاریخ ۱۹ آبان ۱۴۰۰ دانسته‌. مادرانی که فرزند دوم آنها از این تاریخ به بعد متولد شده است مشمول طرح‌های ایران خودرو و سایپا، هستند.

این شرکت تاکید کرده‌ است که اگر تعداد متقاضیان مشمول در این بخشنامه، بیش از ظرفیت شرایط فروش باشد، تخصیص محصول در قالب قرعه‌کشی صورت می‌پذیرد. در غیر این صورت، همه مادران مشمول که شرایط آنها به تایید سازمان‌های ذیربط برسند، امکان واریز وجه را دارند.

در بخشنامه خودرو بدون قرعه‌کشی برای مادران آمده است: اطلاعات طرح مذکور، به سازمان ثبت احوال ارسال می‌گردد، تا پس از شناسایی مادران حائز شرایط، امکان واریز وجه برای ایشان میسر شود.

طرح ایران خودرو، از فردا، سه‌شنبه ۲۳ فرودین آغاز شده است و تا پنجشنبه، بیست و پنجم ادامه دارد. در این طرح قیمت‌ها علی‌الحساب و موعد تحویل محصولات ۱۲ ماهه است.

محصولات ایران خودرو در بازار چند؟

به گزارش تجارت‌نیوز، حال سوال اینجاست که قیمت‌ها در طرح‌های فروش ایران خودرو به مادران، چقدر با بازار تفاوت دارد؟

با نگاهی به این تفاوت قیمت، می‌توان برآورد کرد که اگر اتفاق ویژه‌ای در بازار رخ ندهد، در زمان تحویل خودروها، رانت قابل توجهی نصیب خریداران می‌شود.

تارا دستی

یکی از خودروهایی که نام آن در طرح فروش ایران خودرو دیده می‌شود، تارا دستی است.

خریداران باید به صورت علی‌الحساب ۱۲۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان پرداخت کنند.

قیمت کارخانه‌ای این محصول، ۲۹۳ میلیون و ۷۰۸ هزار تومان است و قیمت آن در بازار، ۴۱۸ میلیون تومان قیمت دارد.

تارا اتوماتیک

متقاضیان طرح خودروی بدون قرعه‌کشی برای مادران، می‌توانند در این طرح فروش، تارا اتوماتیک را نیز انتخاب کنند.

خریداران باید به صورت علی‌الحساب ۱۶۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان پرداخت کنند.

قیمت کارخانه‌ای این محصول، ۴۱۵ میلیون و ۶۷۳ هزار تومان است و این خودرو در بازار، ۵۴۵ میلیون تومان قیمت دارد.

پژو آی ۲۰۷ اتوماتیک سقف شیشه‌ای

متقاضیان همچنین در هنگام ثبت‌نام در طرح خودرو بدون قرعه‌کشی برای مادران، از امکان خرید پژو آی ۲۰۷ اتوماتیک سقف شیشه‌ای نیز برخوردارند.

خریداران باید به صورت علی‌الحساب ۹۴ میلیون و ۷۲۸ هزار تومان پرداخت کنند.

قیمت کارخانه‌ای این محصول، ۳۱۸ میلیون و ۵۵۸ هزار تومان تعیین شده است. اما پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف شیشه‌ای، که شاید نزدیک‌ترین خودرو به این محصول جدید ایران خودرو باشد، در بازار، ۵۵۰ میلیون تومان داد و ستد می‌شود.

راناپلاس

متقاضیان می‌توانند در این طرح ایران خودرو، راناپلاس را نیز انتخاب کنند.

خریداران باید به صورت علی‌الحساب ۸۶ میلیون و ۱۲۸ هزار تومان پرداخت کنند.

قیمت کارخانه‌ای این محصول، ۲۱۴ میلیون و ۷۸۴ هزار تومان است و این خودرو در بازار، ۲۹۰ میلیون تومان قیمت دارد.

سورن پلاس

یکی دیگر از خودروهایی که هنگام ثبت نام در طرح فروش ایران خودرو عرضه می‌شود، سورن پلاس است.

خریداران باید به صورت علی‌الحساب ۹۷ میلیون و ۵۲۲ هزار تومان پرداخت کنند.

قیمت کارخانه‌ای این خودرو، ۲۴۳ میلیون و ۱۹۷ هزار تومان است و این خودرو در بازار، ۳۲۶ میلیون تومان قیمت دارد.

دناپلاس توربو شارژ اتوماتیک

متقاضیان طرح خودروی بدون قرعه‌کشی برای مادران، می‌توانند در این طرح فروش، دناپلاس توربو شارژ اتوماتیک را نیز انتخاب کنند.

خریداران باید به صورت علی‌الحساب ۱۵۹ میلیون و ۶۴۴ هزار تومان پرداخت کنند.

قیمت کارخانه‌ای این محصول، ۳۹۸ میلیون و ۱۱۶ هزار تومان است و این خودرو در بازار، ۴۸۶ میلیون تومان قیمت دارد.

پژو آی ۲۰۷ اتوماتیک مولتی کالر

یکی دیگر از خودروهایی که هنگام ثبت نام در طرح فروش ایران خودرو عرضه می‌شود، سورن پلاس است.

خریداران باید به صورت علی‌الحساب ۱۲۷ میلیون و ۷۱۶ هزار تومان پرداخت کنند.

قیمت کارخانه‌ای و بازار این محصول جدید هنوز مشخص نیست. اما پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف شیشه‌ای، که شاید نزدیک‌ترین خودرو به این محصول جدید ایران خودرو باشد، در بازار، ۵۵۰ میلیون تومان داد و ستد می‌شود.

دناپلاس توربوشارژ دستی

متقاضیان طرح خودروی بدون قرعه‌کشی برای مادران، می‌توانند در این طرح فروش، دناپلاس توربوشارژ با گیربکس ۶ سرعته دستی و فرمان برقی را نیز انتخاب کنند.

خریداران باید به صورت علی‌الحساب ۱۴۴ میلیون و ۵۳۶ هزار تومان پرداخت کنند.

قیمت کارخانه‌ای این محصول، ۳۶۰ میلیون و ۴۸۳ هزار تومان است و مشابه این خودرو در بازار، ۴۶۸ میلیون تومان قیمت دارد.

اختلاف قیمت کارخانه‌ و بازار

این ارقام، اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار را هنگام ثبت‌نام در طرح خودرو بدون قرعه‌کشی برای مادران نشان می‌دهد.

فروشندگان، تارا دستی را حدود ۱۲۴ و تارا اتوماتیک را ۱۲۹ میلیون تومان گران‌تر از کارخانه می‌فروشند.

این تفاوت برای پژو آی ۲۰۷ اتوماتیک سقف شیشه‌ای احتمالا به ۲۳۱ و برای رانا پلاس به ۷۵ میلیون تومان می‌رسد.

اختلاف قیمت در مورد سورن پلاس حدود ۸۳ میلیون تومان است.

فروشندگان، دناپلاس توربو شارژ اتوماتیک را حدود ۱۲۴ و تارا اتوماتیک را ۸۸ میلیون تومان گران‌تر از کارخانه می‌فروشند.

تفاوت پژو آی ۲۰۷ اتوماتیک مولتی کالر بین کارخانه و بازار هنوز مشخص نیست. اما دناپلاس توربوشارژ دستی حدود ۱۰۸ میلیون تومان گران‌تر از کارخانه به فروش می‌رسد.

منبع: تجارت نیوز

منبع: فردا

کلیدواژه: قیمت خودرو ها رانت خودرویی طرح ایران خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۹۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟

نگارعلی_ این روزها بازار پر شده‌است از آگهی‌های فروش حواله‌های خودروهای جانبازان، حواله‌هایی که با قیمت واحدهای مسکونی در شمال شهر تهران برابری می‌کنند؛ ماجرای شکل‌گیری بازار سیاه خرید و فروش حواله‌های خودروهای جانبازان از تخصیص یک امتیاز ویژه برای این قشر سرچشمه می‌گیرد، امتیازی که اجاره واردات خودرو د حجم بالا و قیمت‌های نجومی را به آن‌ها می‌دهد. این اولین بار نیست که در راستای تخصیص امتیازی ویژه به قشری خاص از مردم بازار سیاه خرید و فروش حواله آن شکل می‌گیرد؛ پیش‌تر شاهد ان بودیم که با اجرای طرح جوانی جمعیت، حواله‌های خودروهای این طرح در بازار سیاه با قیمت‌های نجومی خرید و فروش شدند. نکته جالب اجرای این طرح‌ها و تخصیص امتیازی ویژه برای قشر خاصی از مردم آن است که معمولا این قشر بضاعت کافی برای شرکت در این طرح‌ها را ندارند و با فروش حواله‌های آن‌ها، سرانجام این امتیاز ویژه نسیب ابرثروتمندان می‌شود و یا با رانت‌های اطلاعاتی و رابطه‌هایی که وجود دارد، دلالان دست به واردات خودروهای طرح‌های ویژه می‌زنند که در نهایت با قیمت‌های نجومی وارد بازار می‌شوند.

اولین بار در اواسط دهه ۸۰ بود که امتیازدهی برای واردات خودرو به گروهی خاص، انجام شد؛ در سال‌های ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶، محمود احمدی‌نژد، رئیس جمهور دولت ششم، از طرح واگذاری ۴۷۰۰ خودرو خارجی با معافیت ۳۰ میلیون تومانی گمرکی به معلولان خبر داد. ۶ سال بعد و در سال ۱۳۹۱، سازمان بهزیستی اعلام کرد، برای اجرای کار هم سایتی برای ثبت نام مددجویان متقاضی خودروهای مناسب‌سازی شده راه‌اندازی شد و بیش از ۲۰ هزار معلول برای دریافت خودروهای مناسب سازی شده ثبت نام کردند. سال ۱۳۹۲ معاون توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت:«: ارسال اسامی معلولان واجد شرایط دریافت خودروی گمرکی به وزارت کار، تعاون و ر فاه اجتماعی ارسال شده و بزودی تکلیف معلولان برای دریافت خودرو مشخص می‌شود.» در سال ۱۳۹۴ خبر آمد که مجوز واردات ۱۰۶ خودرو برای معلولان صادر شده‌است؛ تا به امروز اما خبری مبنی بر موفقیت معلولان برای واردات خودرو منتشر نشده‌است.

با این وجود سنت تخصیص امتیازهای ویژه اقتصادی به گروهی خاص، پس از محمود احمدی نژاد، همچنان پا برجا است. در مرداد ماه سال ۱۴۰۲ با پیشنهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران، برای تخصیص امتیاز واردات خودرو به ایثارگران موافقت شده‌است؛ در حالی که واردات خودرو به کشور کج‌دار و مریز اتفاق می‌افتد اما با این وجود روند ابلاغ آیین‌نامه و انجام ثبت‌نام برای واردات خودروهای جانبازان به شکل مرتب، منظم و به سرعت در جریان است.

امتیاز ویژه صرفا به واردات برندهای غیرچینی و گران‌تر برای جانبازان محدود نمی‌شود، امتیازات دیگری هم وجود دارد، از جمله این که واردات خودرو برای این قشر هم توسط خودشان و هم از طریق شرکت‌های معرفی شده از سوی وزارت صمت ممکن است، ممنوعیت ثبت خودروهای کارکرده تا سقف پنج سال هم برای جانبازان حذف شده و واردات برای آن‌ها بدون پرداخت سود بازرگانی خواهد بود.

افزایش سقف ارزی برای واردات خودروی جانبازان و وجود برندهای اروپایی، کره‌ای و ژاپنی در لیست مجاز برای واردات این گروه، سبب ایجاد احساسات متناقضی در جامعه شده و این سوال را ایجاد کرده که چرا افراد عادی که توانایی مالی دارند با ممنوعیت قانونی برای واردات خودروی دلخواهشان روبرو هستند و مجاز به انتخاب و واردات خودروهای کمتر از ۲۰ هزار یورو و چینی هستند و محدودیت‌های ارزی برای جانبازان که البته بیشتر آن‌ها ممکن است حتی توانایی تامین بخشی از این ارز را نداشته باشند، حل و فصل شد؛ پس این به معنای آن است که باز هم پای دلالان در میان است. سوال دیگر هم آن است که اصلا چرا در شرایطی که واردات خودرو کند است و هنوز اکثر ثبت‌نامی‌های سال گذشته خودروی خود را دریافت نکرده‌اند، روند واردات خودروهای جانبازان به جریان افتاده است.

پشت‌پرده اصرار برای واردات خودرو به هر شکلی

امیرحسین کاکایی، کارشناس صنعت خودرو، در گفت و گو با خبرآنلاین گفت:« کل مسیر واردات خودرو رانتی است؛ ما ارزهایی در خارج از کشور داریم که بلوکه شده‌است و از مسیر رسمی نمی‌توان برای آوردن آن‌ها به کشور اقدام کرد و واردات خودرو یکی از بهترین راه‌ها برای دور زدن‌ تحریم‌ها و رانت‌خواری است. سال‌های گذشته به اسم طرح‌های جوانی جمعیت، به یک شکل رانت تخصیص داده شد و امسال و سال آینده نیز به عنوان مثال با طرح واردات خودرو برای جانبازان رانت توزیع شد. رانت‌خواری، رانت‌دهی و ضربه زدن به صنعت خودرو قطعا کار اشتباهی است.»

قیمت نجومی حواله خودروی جانبازان در بازار

فیروز نادری، کارشناس بازار خودرو، در این خصوص به خبرآنلاین گفت:« واردات خودرو به اسم جانبازان انجام می‌شود و سپس سهم آن‌ها در بازار فروخته می‌شود. این طرح اشتباه است و اگر واردات خودرو به صورت گسترده صورت گیرد، خیلی بهتر آن است که با تخصیص امتیازهایی به گروه خاصی تعلق گیرد. در حال حاضر در بازار حواله‌ واردات خودروی جانبازان تا ۳ میلیارد تومان خرید و فروش می‌شود.»

طرح واردات خودرو برای جانبازان راه دررو واردات خودروهای لوکس

نادری در ادامه گفت:« در حال حاضر خودروهایی وارد کشور می‌شوند که حجم موتور آن‌ها بالا است و قیمت آن‌ها نیز در بازه ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومانی است؛ مشخص نیست این خودروها به چه شکل وارد کشور می‌شود و چه کسی پشت این واردات است. طرح واردات خودرو برای جانبازان راهی برای عده‌ای باز کرد تا بتوانند خودروهای خاص را به کشور وارد کنند. طرح واردات خودرو برای جانبازان راه واردات خودروهای لوکس به کشور را باز کرد و به تعدادی از افراد و سازمان‌ها این راه را نشان داده‌است که با رابطه‌هایی که با گمرک و راهور دارند، دست به واردات خودرو بزنند.»

جامعه نسبت به مسئولان بدبین است

سعید مدنی، جامعه‌شناس، در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین و در خصوص واکنش جامعه به اجرای این قبیل از طرح‌ها، گفت:« ذهن جامعه به این سمت است که در ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته، بسیاری از قوانین رانتی بوده‌است و یا دور زده شده‌است، در نتیجه هر رفتاری که مسئولان در پیش بگیرند، با تفسیر منفی از سوی جامعه همراه خواهد شد. نظام‌هایی که با چالش عدم همراهی مردم مواجه هستند، با این مشکل مواجه می‌شوند. در نتیجه با هر اقدامی از سوی مسئولان، هرچند اگر درست باشد، برخورد منفی می‌کنند.»

امتیاز دادن‌ها نباید منجر به فساد و فاصله اجتماعی شود

او در ادامه گفت:« اگر قانونی درست اجرا شود، مشکلی برای آن‌ نیست اما اگر امتیاز دادن‌ها منجر به فساد و فاصله اجتماعی شود، برایند و نتیجه مفیدی نخواهد داشت؛ در تصویب چنین قوانینی باید در نظر گرفته شود که آیا جانبازان بضاعت واردات خودرو را دارند یا خیر. اگر توانایی این کار را ندارند، این قانون خود به خود به محل رانت‌خواری تبدیل می‌شود؛ در نتیجه اجرای چنین طرحی هم فساد ایجاد می‌کند و هم جانبازان را بد نام می‌کند.»

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898551

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  • متقاضیان خودرو دست نگه دارند
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت + جدول
  • ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو
  • قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • قیمت جدید ۲۲ محصول ایران خودرو و سایپا در بازار + جدول
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟